Executive Board of KOMAHI UMY to be Officially InductedPengurus KOMAHI UMY Periode 2013/2014 Resmi Dilantik

Oktober 18, 2013, oleh: Admin HI

Around 17 executive boards of Corps of International Relations Students of UMY (KOMAHI) 2013/2014 were officially inducted in Court Simulation Room of Department of International Relations. It consist of Daily Implementation Board (BPH) and chief of each division officially inaugurated. Inauguration was held from 1PM until 2.30 PM, was attended by Chief of KOMAHI UMY 2012/2013 Reza Fahmi, Vice Dean of FISIPOL UMY Bambang Wahyu Nugroho, S.IP, M.A, Head of Department of International Relations Dr, Nur Azizah, and invited guests from various student organizations in UMY. Dean of FISIPOL stated in his opening speech that synergy between Department of International Relations, alumnie, and KOMAHI should be conducted synchronously in order to make a better movement for KOMAHI. “Alumni of executive board should guide and give direction towards the new board so that they will be able to run organization role well. However, department should also give support so that all KOMAHI agendas can run smoothly.’ Mr Bambang said during his speech.
He also emphasized that synergy among those three factors should leave a notable achievement for KOMAHI in both national and international level. Therefore, evaluation should be done when the solidity of these three factors had gap.
It got positive respond from the new elected Chief of KOMAHI, Awwab Hafidz A-Faruqi who had chance in giving opening speech in that inauguration day. He emphasized that synergy did not have to focus on external factor but also internal factor which was solidarity of boards in KOMAHI itself. “Nowadays, we have around 1500 students of Department of International Relations. It will be a chance and also strength for Executive Boards of KOMAHI. However, we need to be able to embrace those students into one organization”, he said.
After some speeches, those 17 new Executive Boards of KOMAHI UMY pledged promises in order to foster KOMAHI UMY guided by Head of Department. Afterwards, both old and new Chief of KOMAHI UMY signed a letter and shaking hand. It signed the new phase of KOMAHI UMY organization leadership for 2013/2014 officially achieved. “We wish that it can become the new step for giving best dedication for KOMAHI UMY,” Awwab stated in his last testimonial. (diah)List of Executive Boards of KOMAHI UMY 2013-2014
Daily Implementation Board

Secretary: Zainal Abidin Syah Alam Salampessy
Network and Cooperation Division
Chief: Ahmad Jawwad
Secretary: Gania Ika PramestiBertempat di Ruang Simulasi Sidang Hubungan Internasional Universitas Muhamadiyah Yogyakarta (HI UMY), sebanyak 17 pengurus KOMAHI periode 2013/2014 yang terdiri dari jajaran Badan Pelaksana Harian (BPH) dan ketua masing-masing divisi, resmi dilantik.
Acara pelantikan yang berlangsung dari pukul 13.00 WIB hingga pukul 14.30 WIB ini dihadiri oleh ketua KOMAHI UMY periode 2012/2013 Reza Fahmi, Wakil Dekan FISIPOL UMY Bambang Wahyu Nugroho, S.IP., M.A., Ketua Jurusan HI UMY Dr. Nur Azizah, beserta para undangan dari seluruh organisasi kampus yang ada di UMY.
Wakil Dekan FISIPOL UMY dalam sambutannya menekankan bahwa sinergitas antara pihak jurusan HI, alumni pengurus, serta KOMAHI haruslah sinkron, sehingga upaya untuk memajukan KOMAHI UMY tetap bisa dilestarikan. “Alumni pengurus hendaknya tetap membimbing dan memberi arahan kepada pengurus yang baru agar bisa menjalankan roda keorganisasian dengan baik. Sedangakan, dari jurusan juga harus memberi dukungan agar seluruh kegiatan KOMAHI bisa berjalan dengan baik”, ungkapnya.
Beliau juga menekankan bahwa sinergisitas antara ketiga faktor tersebut selalu menorehkan prestasi gemilang dalam sepak terjang KOMAHI UMY di ajang nasional maupun internasional. Maka dari itu, evaluasi harus diagendakan manakala kesolidan tiga faktor ini mulai renggang.
Hal tersebut mendapat respon positif dari Ketua KOMAHI baru, Awwab Hafidz Al-Faruqi, yang berkesempatan menyampaikan sambutan di acara pelantikan pengurus tersebut. Ia menegaskan bahwa sinergitas tak melulu harus terfokus pada faktor eksternal, melainkan juga harus dari internal, yaitu solidaritas pengurus KOMAHI sendiri. “Total saat ini mahasiswa HI UMY sekitar 1.500 orang. Tentu itu akan menjadi peluang sekaligus tantangan bagi pengurus KOMAHI UMY saat ini, bagaimana merangkul orang sebanyak itu kedalam satu wadah organisasi,” tegasnya.
Setelah beberapa sambutan disampaikan, dengan dipandu oleh Ketua Jurusan HI UMY, ketujuhbelas pengurus baru KOMAHI UMY mengikrarkan janji untuk selalu berkomitmen memajukan KOMAHI UMY. Dan setelahnya, masing-masing ketua KOMAHI UMY baik periode lama maupun baru, saling menandatangani berita acara, dan saling berjabat tangan, menandakan kepengurusan KOMAHI UMY periode 2013/2014 resmi disandang. “Semoga ini menjadi langkah awal yang bagus untuk berdedikasi terhadap KOMAHI UMY”, sambung Awwab di testimoni terakhirnya. (diah)
Susunan Pengurus KOMAHI UMY periode 2013-2014
Badan Pelaksana Harian