Department of International Relations of UMY Holds an Open House for New StudentsHI UMY Gelar Open House bagi Mahasiswa Baru

Oktober 19, 2013, oleh: Admin HI

Department of International Relations of UMY through Corps of International Relations Students of UMY (OMAHI UMY) held an Open House addressed for the new students of Department of International Relations in Friday (18/10/2013).
It took place in Star Field of UMY. The event entitled International Relations’s Kingdom#2: The Royal International Relations Family was used as a time to introduce new students to KOMAHI as the Department Student Association (HMJ) on Department of International Relations of UMY. Therefore, the agenda was also presented with an amusing event fulfilled by art performance show by students from different batch.
Open House also allowed a chance to have an open recruitment to the new students interested in joining with KOMAHI UMY. Besides, this event also became a farewell party for the previous leadership period of KOMAHI UMY 2012-2013 and also welcoming party to the new elected boards of KOMAHI 2013-2014 who has just been inducted.
It was also strengthened by statement of Vice Dean of FISIPOL, Bambang Wahyu Nugroho, S.IP, M.A who also attended at that session.
“New leadership, new ammunition, would surely lead into the new spirit. Remembering that in 2014 we will have a re-assessment towards status of department accreditation, then I expect that KOMAHI UMY can get involved in struggling for A accreditation that we hold already,” he said in his statement.
It was due to the reason that Department Student Association also determined the quality of department in some universities. KOMAHI UMY had contributed many notable ideas and positive image for Department of International Relations of UMY by achieving many achievements in both national and international level. This positive image also brought high value for department. Thus, it made UMY becoming one of the best private universities in Indonesia. “I expect that KOMAHI UMY can always be istiqomah in order to become the place for becoming the aspiration arena and achievement road for all UMY squad who would like to show their best,” Bambang Wahyu, a lecturer of Department of International Relations of UMY said while closing his speech. It was then followed by an art performance from all batches.  (diah)Jurusan Hubungan Internasional Universitas Muhammadiyah Yogyakarta (HI UMY) melalui Korps Mahasiswa Hubungan Internasional Universitas Muhammadiyah Yogyakarta (KOMAHI UMY) menggelar acara Open House yang ditujukan untuk para mahasiswa baru HI UMY, Jum’at (18/10/2013).
Mengambil lokasi di Lapangan Bintang UMY, acara yang diberi tema International Relations’s Kingdom#2: The Royal International Relations Family ini dijadikan ajang bagi mahasiswa baru agar mengenal lebih dalam akan KOMAHI yang merupakan Himpunan Mahasiswa Jurusan (HMJ) Jurusan Hubungan Internasional UMY. Oleh karena itu, acara pun dikemas santai dan menghibur karena diisi dengan pentas seni yang ditampilkan oleh masing-masing angkatan.
Tak lupa, panitia Open House pun membuka kesempatan (open recruitment) bagi para mahasiswa baru yang tertarik bergabung bersama KOMAHI UMY. Selain itu, acara ini pun sekaligus sebagai ajang perpisahan bagi kepengurusan KOMAHI periode 2012-2013 serta ajang penyambutan bagi kepengurusan KOMAHI periode 2013-2014 yang beberapa jam sebelumnya resmi dilantik.
Hal ini dipertegas dari pesan yang disampaikan Wakil Dekan FISIPOL, Bambang Wahyu Nugroho, S.IP, MA, yang turut hadir pada malam tersebut.
“Kepengurusan baru, amunisi baru, tentu akan melahirkan semangat baru pula. Mengingat tahun 2014 besok akan dilakukan penilaian ulang terhadap status akreditasi jurusan, maka, saya tentunya berharap agar KOMAHI UMY bisa ikut serta berperan aktif memperjuangkan akreditasi A yang selama ini kita sandang”, tuturnya dalam sesi sambutan.
Hal ini dikarenakan kualitas Himpunan Mahasiswa Jurusan (HMJ) juga ikut menentukan kualitas prodi di perguruan tinggi tersebut. KOMAHI UMY telah banyak menyumbangkan citra postif bagi jurusan HI UMY dengan beberapa kali menyabet penghargaan, baik ditingkat nasional maupun internasional. Citra positif ini pula lah yang pada akhirnya memberi nilai jual tinggi untuk jurusan HI UMY, hingga menjadikan UMY masuk sebagai Perguruan Tinggi Swasta (PTS) terbaik di Indonesia.
“Harapannya KOMAHI UMY harus selalu beristiqomah untuk menjadi wadah aspirasi dan saluran prestasi bagi seluruh intelektual HI UMY yang ingin berunjuk gigi”, tambah Bambang Wahyu yang juga Dosen Hubungan Internasional UMY sebelum mengakhiri sambutan yang dilanjut dengan pentas seni seluruh angkatan. (diah)